Showband DAP

Showband DAP is een sprankelende band die bestaat uit enthousiaste leden met een grote variëteit in leeftijd. Van jong tot oud, iedereen heeft een plek in deze mooie band. Muziek is wat ons bindt en dat willen wij graag delen met anderen.
Boek ons vandaag nog!

Wie zijn we

Showband DAP is een sprankelende band die bestaat uit enthousiaste leden met een grote variëteit in leeftijd. Van jong tot oud, iedereen heeft een plek in deze mooie band. Muziek is wat ons bindt en dat willen wij graag delen met anderen.

De leden bespelen verschillende instrumenten, verdeeld over de volgende instrumentgroepen:

  • Blazers (trompet, f-hoorn, bariton, trombone en sousafoon)
  • Fluiten (dwarsfluit & piccolo)
  • Slagwerk (snares, bass drums, tenor, cymbals & mallets)

Wat doen we

Bij Showband loopt een seizoen van oktober t/m oktober in het jaar daarop volgend.  Tijdens de wintermaanden (vanaf oktober t/m maart) wordt er hard gewerkt om nieuwe muziek in te studeren. Daarnaast wordt ook de basis voor het marcheren gelegd in deze periode. Deze basis wordt gebruikt in de straatshows én de veldshow die de band gaat uitvoeren. In de wintermaanden staan ook de extra showrepetities gepland op de zaterdag om te werken aan de veldshow en de straatshows.
Showband DAP speelt vrolijke en herkenbare muziek die goed in het gehoor ligt bij het publiek. De opzwepende muziek wordt versterkt door een wervelende show waar u zeker van zult genieten. In ons repertoire hoort u nummers als Ai se tu pego, Happy, Shut up and dance en Wake me up.
Gemiddeld treden we zo’n 15 keer per jaar op bij verschillende evenementen zoals taptoes, corso’s en andere evenementen. Naast muziek maken hebben wij ook veel leuke thematische feestavonden en voeren wij activiteiten uit om sponsorgeld te verdienen. Dat zorgt voor vele gezellige dagen.

Wat willen we

Met de muziek en show willen we het publiek tijdens taptoes, corso’s en andere evenementen entertainen. Om dit te bewerkstelligen dagen we onszelf uit om ons op muzikaal en show technisch vlak verder te ontwikkelen.

Heb je interesse? Wil je eens komen kijken wat Showband is en de sfeer proeven?
Je bent van harte welkom op onze repetities in het DAP Muziekcentrum aan de Schorpioenstraat 6 te Apeldoorn op vrijdag van 19.00 tot 21.30 uur of neem contact op via het contact formulier.

Koningsdag Voorthuizen

Op woensdag 27 april 2022 was het eindelijk weer zo ver. De verjaardag van onze koning mocht weer gevierd worden. Om kwart over acht in de ochtend hebben wij ons verzameld bij het DAP gebouw om te vertrekken naar Voorthuizen. In het gebouw van de Oranje vereniging...

Afscheidsreceptie van de wethouder van cultuur 19 april 22

Op dinsdag middag was de afscheidsreceptie van de wethouder Detlev Cziesso van cultuur.Hierbij zijn wij als verrassing langs gekomen. Met een wat kleinere groep zijn wij met de muziek naar binnen gelopen als verrassing. Natuurlijk met het nummer Celebration omdat we...

Bevrijding van Apeldoorn 16 april 2022

In de nacht van 16 op 17 april in 1945 staken twee verzetslieden het kanaal over. Vanaf dat moment begon de bevrijding van Apeldoorn. Nu dit jaar al weer 77 jaar terug dat we bevrijd zijn. Showband DAP vindt het mooi om ieder jaar weer deel te mogen uitmaken van deze...

Serenade 25 maart

25 maart mocht onze showband het allereerste optreden van dit seizoen verzorgen. Het was een serenade voor een 50-jarige verjaardag. Hij stond in het zonnetje en wij mochten hem daar zetten met ons mooie repertoire.Wij hebben genoten, na 2 jaar lang corona weer voor...
X
X