Muziekcentrum

Het gebouw is toegankelijk voor minder validen en aan parkeerruimte is geen gebrek. Het adres is Schorpioenstraat 6, 7323 AK Apeldoorn (Noord) en is uitstekend bereikbaar.

Oprichting

Op 5 juni 1993 ging de eerste schop in de grond. Het skelet werd gebouwd door de bouwpoot van de Felua Groep Apeldoorn. De actiebereidheid onder de leden was enorm. Alle installaties, tegelwerk, dakwerk, plafonds, vloerbedekkingen, schilder- en timmerwerken (deels) werden tijdens de avonduren en in de weekenden in eigen beheer uitgevoerd; een geweldige prestatie. Voor het gebouw werd een verharde parkeerplaats annex oefenplaats aangelegd. Op 6 mei 1994 werd het gebouw door burgemeester H.J.E. Bruin Slot van Apeldoorn geopend. Anno 2020 is er wel wat veranderd, de Lobroeksweg is Schorpioenstraat geworden, de oefenplaats het Freek Brouwerplein. Stichting DAP-gebouw bestaat nog steeds; zij beheert en gebruikt het gebouw met wisselend succes.

Neem contact met ons op.

Heeft u belangstelling of een concrete aanvraag om het DAP-muziekcentrum te huren stuurt u dan een mail naar verhuur@dapapeldoorn.nl.

Heeft u een andere vraag betreffende ons gebouw, stuur dan een mail naar stichting@dapapeldoorn.nl.

In beide gevallen nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

 

 

Indeling

Het gebouw beschikt over een grote zaal van 225 m2 en is voorzien van een computergestuurde professionele lichtinstallatie. Voorzien van een mobiel eigen podium maakt deze zaal uitermate geschikt voor het houden van concerten. Vanuit de zaal is de verdieping toegankelijk zodat men als het ware op de tribune het concert kan bijwonen. Reden te meer om het gebouw tegenwoordig aan te duiden als muziekcentrum. Maar ook voor het houden van bijeenkomsten op het gebied van voorlichting, hobby, zang en muziek is de zaal zeer geschikt. Er kan van een geluid- annex muziekinstallatie en een beamer gebruik worden gemaakt. Ook zijn er onder bepaalde voorwaarden volop mogelijkheden voor het geven van feestjes. Daarbij kan aan bijna elk verzoek worden voldaan.
Aansluitend is een foyer gesitueerd met garderobe, toiletten en bar. Voorts is het gebouw voorzien van een goede geoutilleerde keuken.
Op de verdieping zijn een 3-tal zaaltjes van respectievelijk 35, 40 en 50 m2 ondergebracht. Deze zijn zeer geschikt voor het houden van werkoverleg, teambuilding, vergaderingen en muziekrepetities op sectieniveau. Hierbij kan men gebruik maken van flip-overs, videoapparatuur en een splinternieuwe beamer voorzien van WIFI zodat je draadloos films kan kijken. Ook is er krachtstroom aanwezig (rechts achterin de zaal).

Route

Het gebouw is toegankelijk voor minder validen en aan parkeerruimte is geen gebrek. Het pand is uitstekend bereikbaar vanuit het centrum van Apeldoorn richting de oprit naar de A50 in Apeldoorn-Noord. Bij het eerste verkeerslicht (u hebt de Shell reeds aan uw rechterzijde gepasseerd) rechtsaf, bij de rotonde eerste afslag. Vóór Kids Playground rechtsaf en weg volgen tot op de verharde parkeerplaats voor het gebouw. Vanaf de A50 afslag Apeldoorn-Noord nemen richting het centrum. Bij het tweede verkeerslicht linksaf, bij de rotonde eerste afslag. Vóór Kids Playground rechtsaf en weg volgen tot op de verharde parkeerplaats voor het gebouw.