Opleiding

Elke sport begint met oefenen. Zelfs Messi ging thuis lekker oefenen om beter en beter te worden. Bij ons krijg je een flinke steun in de rug om de Messi in de muziek te worden.

Wie zijn we

Bij de afdeling Opleidingen wordt de basis gelegd voor vele jaren speelplezier bij DAP.
Hier leer je het bespelen van een instrument van een professionele docent die wij als vereniging ingehuurd hebben.
Binnen DAP kun je les krijgen op slagwerkinstrumenten en op blaasinstrumenten (koper en fluiten)

Wat doen we

Er worden lessen gegeven door professionele docenten om te zorgen voor een goede muzikale ontwikkeling.
Bij het slagwerk start je in principe op snare; daarmee wordt de slagwerkbasis gelegd. Van daaruit kun je doorstromen naar een volgend instrument (bijvoorbeeld bass drum, mallet of quint).
De slagwerklessen zijn op zaterdagmorgen in het DAP Muziekcentrum.

Bij de blazers start je op trompet om de basis van het koper blazen te leren. Van daaruit kun je doorstromen naar bijvoorbeeld een mellophone of een trombone. Als je fluit wilt leren spelen start je op een piccolo. In een later stadium kun je eventueel doorstromen naar een dwarsfluit. De blazerslessen zijn op woensdagavond in het DAP Muziekcentrum.

Wat willen we

Bij de afdeling Opleidingen willen we kinderen én volwassenen een goede muzikale opleiding geven om vervolgens muziek en show te kunnen gaan maken binnen één van de andere afdelingen van DAP. Vanaf het moment dat je bij één van de band zit kun je gewoon de lessen blijven volgen.

Binnen DAP hanteren wij de regel dat we de leden tot minimaal A-niveau opleiden op het instrument dat ze bespelen. Dit betekent dus dat er ook examen word gedaan.
Deze examens worden afgenomen door de leerlingencoördinator samen met een instructeur en je docent met de examennormen van DAP.
Omdat leren zo leuk is, hoef je natuurlijk niet te stoppen met de lessen als je je A-diploma hebt. Je mag gerust doorgaan voor je B- of zelfs C-diploma.

Heb je interesse? Wil je eens komen kijken wat DAP is en de sfeer komen proeven?
Je bent van harte welkom op onze repetities in het DAP Muziekcentrum aan de Schorpioenstraat 6 te Apeldoorn op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur en op vrijdag van 19.00 tot 21.30 uur of neem contact op via het contact formulier.