Op zaterdagmiddag 1 oktober was de opening van de nieuwe tentoonstelling in met museum CODA.
Bij deze tentoonstelling is in het oude archief gekeken en gezocht naar hoe behaalde stukken op een nieuwe manier gepresenteerd kunnen worden. Daarbij zijn een aantal oude vaandels van muziekverenigingen gevonden. Nu hangt daar niet het vaandel van onze muziekvereniging DAP, want die hangt met trots in ons eigen gebouw. Maar wel het vaandel van Soli Deo Gloria Apeldoorn, wat vroeger een aparte band was en later is samengevoegd bij DAP.
Om deze tentoonstelling te vieren zijn wij uitgenodigd om dit muzikaal te openen. Waar we eerst buiten in de strelende zon mochten spelen bij de ingang van het CODA gebouw, waarna we later naar binnen zijn gelopen om alle bezoekers vervolgens in de goede richting mee te nemen.
Nadat we binnen enkele nummers hebben gespeeld zijn we stilletjes achter de bezoekers langs gelopen terwijl de tentoonstelling werd gepresenteerd.
Nadat het officiƫle gedeelte klaar was, was het aan ons om de bedoekers door de tentoonstelling heen te leiden op muzikale wijze. Al spelend gingen wij lopend en vrij door het museum heen. Heel gaaf om te doen! Wij hebben erg genoten van de dag en voor iedereen die de tentoonstelling wil bekijken dat kan tot 15 januari 2023 in het coda museum.