Eindelijk was het zo ver, Kamp 2022.
Na twee jaar wachten door Corona konden we eindelijk op kamp gaan. Met het thema Olympische Kamp Spelen.

Op woensdagavond om 18:00 uur hebben we ons verzameld bij het DAP-gebouw en alle spullen in de aanhanger gestopt. Eenmaal op locatie aangekomen in Putten zijn de bedden verdeeld en de boodschappen uitgepakt. Om 20:00 uur stonden we klaar voor de eerste repetitie van een kamp vol muziek. Nu helder was hoe we er muzikaal voor stonden konden de repetities voor de rest van het kamp verder worden ingedeeld. Die avond nog wel even de teams ingedeeld waarin er de komende dagen gestreden zou worden voor de winst tijdens de Olympische Kamp Spelen maar daarna was het tijd voor wat rust.
De landen die mee deden aan de Olympische Kamp Spelen waren…,
Het Boerenland, Vol mais en volle moed gaan zij de strijd aan.
Finland, De blauwe kleur staat centraal en zeker in de winterspelen gaan ze voor de winst.
Bonaire, de zon die straalt geeft hen moed om deze strijd te winnen.

De donderdag zijn we (fris en fruitig) opgestaan om de dag te beginnen met wat rek en strek oefeningen onder begeleiding van twee gezellige oude dames. Ontbijt erin en klaar staan buiten op het veld.
De groep is in twee delen gesplitst om zo nog meer persoonlijke aandacht aan de leden te kunnen bieden om er zo voor te zorgen dat iedereen het maximale uit zichzelf kon halen. De eerste groep is begonnen met mars en manoeuvre en de andere groep met een muziekrepetitie. Nadat de ochtend voorbij was en iedereen genoeg had gegeten bij de lunch was het tijd voor het eerste Olympische spel. Een estafette emmers vullen met een spons. Zigzaggend door de stoelen, eerst nog een rondje eromheen en dan de spons leeggooien in de emmer en snel terug. De eerste winst was voor het Boerenland gevolgd door Bonaire en niet te vergeten natuurlijk Finland. Toen alle stoelen aan de kant waren zijn de groepen van de ochtend omgewisseld en kon de tweede ronde repetities beginnen. Een beetje vermoeid gingen de teams in de avond door met de Olympische Kamp Spelen. Oudhollandse spellen deze keer om daarna op tijd op een oor te gaan liggen.

Vrijdagochtend weer wakker geworden met de ochtendgymnastiek die deze dag ook hard nodig was na zo veel sport en beweging. Met lichte spierpijn zijn we de nieuwe dag weer tegemoet gegaan. Insmeren met zonnebrand en naar buiten. Muziekmappen mee met de wasknijpers zodat de muziek niet wegwaaide. En voor de andere groep de stevige stappers aan. Weer tijd voor een stukje mars waar nu veel nieuwe visuals werden ingestudeerd terwijl de andere groep zich richtte op het uitpluizen van de muziek.
In de middag was het tijd voor de Winterspelen. Bobsleeën en langlaufen, een bobsleebaan afleggen zonder op de grond te komen met behulp van stoelen. Zo snel mogelijk naar de overkant en terug. Daarna weer de groepen van de ochtend omgedraaid om ook de andere groep de nieuwe visuals aan te leren in een tweede ronde repetities.

Op een kamp kan natuurlijk een bonte avond niet ontbreken. De deur zat op slot en niemand kon naar buiten. De sleutel van het gebouw was opgegeten. Door middel van raadsels kon iedereen een sleutel verdienen en toen dit was gelukt kon het feestje pas echt losgaan. Van comedy tot K2 zoekt K3, samen op een ander instrument wat spelen en een opvoering van de instructie waarbij ze het nummer I’m still standing speelden. Iedereen had een hele leuke act en stond even in het zonnetje of voor gek.

Op zaterdag na het ontbijt nog een uurtje muziekrepetitie gehad om daarna alle ouders te ontvangen en te presenteren wat we hebben bereikt in de afgelopen dagen. Nieuwe muziek en visuals werden gepresenteerd. Het was een feestje om naar te kijken.
Een beetje vermoeid werden de koffers ingepakt en alles schoongemaakt.
Met veel plezier kijken wij terug op het kamp 2022!