Op Koningsdag 2018 maakt Showband DAP zich al vroeg klaar voor de dag. Om kwart over acht ’s ochtends wordt er verzameld om naar het eerste optreden van de dag te gaan: de kinderoptocht in Voorthuizen.
In Voorthuizen aangekomen worden alle instrumenten uitgeladen en de uniformen gepakt en nadat iedereen netjes in uniformstaat en de fotoshoot klaar is, wordt er op de parkeerplaats warm gespeeld. Om 10:00 wordt er opgesteld in mars formatie en vertrekt Showband DAP naar het startpunt van de optocht.

Dit is het eerste optreden waar Showband DAP haar straatshow laat zien aan het grote publiek en dit lijkt goed aan te slaan. Gelijk bij vertrek zijn de mensen enthousiast bij het zien van het showtje van het nummer Ai Se Eu Te Pego (Michel Teló) en ook bij Bad Medicine (Bon Jovi), Shut up and Dance (Walk the Moon) en Pompeii (Bastille) zijn mensen positief verrast. De nummers Get on your feet (Gloria Estefan), Treasure (Bruno Mars) en Happy ( Pharrell Williams) hebben dan wel geen straatshow, maar toch swingen alle mensen mee.

Na ongeveer twee uur te hebben gelopen komt Showband DAP lichtelijk vermoeid, maar wel voldaan terug bij het startpunt en na nog even op de kleedjesmarkt te hebben rondgestruind stappen ze weer in de auto terug naar Apeldoorn om bij te komen van de leuke ochtend.
Maar de rust is maar voor een paar uurtjes, want om 15:00 staat de bus alweer klaar om de band naar Genemuiden te brengen voor de Koningsdagoptocht.

De bus versierd, iedereen in een gezellige bui en om 16:00 komt de band aan in Genemuiden. Na het omkleden en nog even de laatste puntjes op de i te hebben gezet vertrekt Showband DAP naar het begin van de optocht.
Het was even wachten voor vertrek, omdat de wagens de verkeerde kant op stonden, maar uiteindelijk wordt er toch vertrokken en met volle energie wordt het eerste showtje neergezet met succes.  De route verliep bijna vlekkeloos door de wijk, over de dijk en in het centrum heeft Showband DAP nog even een showtje weggegeven voor het juichende publiek. Het laatste stukje door de kleine straatjes nog even iedereen laten horen hoe goed geluid kan klinken tussen de huizen en waar de wagens terug gingen naar het publiek, ging de band terug naar de omkleedruimte.
Na rustig omgekleed te hebben en de bus was aangekomen is Showband DAP teruggegaan naar Apeldoorn, nagenietend van een geslaagde dag.

X
X