Jong DAP bij de intocht van Sinterklaas in Amersfoort + Afscheidsavond

Het is zaterdag 18 november; een spannende dag voor heel veel kinderen in Nederland. Sinterklaas komt aan! Dat betekent ook weer een taak voor Jong DAP.
Om 12.00 uur verzamelen we in het DAP-gebouw om ons in het uniform te hijsen. De instrumenten worden ingeladen. En hop, daar gaan we. In auto’s richting Amersfoort. Het was bij aankomst nog droog en we besluiten dus om vast wat te gaan spelen. Even zoeken naar de startplek en wachten tot de stoet vertrekt. En dat wachten duurt dan best lang en het was toch echt wel fris.
Uiteindelijk vertrok de stoet en helaas is het toen ook gaan regenen. Balen dus. Aan het begin van de route gelijk al nat. We laten ons niet kisten en maken dus toch enthousiast muziek voor het vele publiek wat langs de kant stond. Om ons zelf warm te houden hebben we er onderweg maar wat extra ‘moves’ in gegooid. Tijdens de slagwerknummers bleven we gezellig met z’n allen in beweging. Het publiek kon dat zeer waarderen en deed gezellig met ons mee.  Ondanks het natte koude weer hebben we het publiek in de binnenstad van Amersfoort heerlijk geamuseerd. Op het eindpunt van de route hebben we een korte break gehouden en zijn daarna snel verder gelopen naar het startpunt. Snel de spullen in de auto laden en in de warme auto’s terug naar het DAP-gebouw.
In het DAP-gebouw stond de warme chocolademelk voor ons klaar en roken we al de geur van het eten. Mmmmm….daar hadden we wel zin in. De tafel stond al gedekt en we konden dus snel aan tafel. Op het menu stonden hutspot en boerenkool, uiteraard met worst. Heerlijk was het! Keukenbrigade, dank jullie wel voor de heerlijke maaltijd. Afsluiten met een toetje, de boel opruimen en toen was het tijd voor de afscheidsavond.
Voor een aantal leden was het het laatste officiële optreden met Jong DAP. Tijd dus om afscheid te nemen en dit doen we altijd met een feestavond die de overgangers organiseren samen met iemand van de leiding. We hebben een aantal leuke spellen gedaan. Eerst naar buiten om een spel te doen waarbij er ontsnapte dierentuindieren gezocht en gevangen moesten worden. Daarna een quizz waarbij er 2 teams tegen elkaar speelden.  Ouderwets snoep happen stond ook op het programma. Daarna een spel met wasknijpers die je aan anderen moest hangen. Rennen en vliegen door de zaal en iedereen deed enthousiast mee. Een klein beetje ceremonie hoort er natuurlijk ook bij. Even tijd om stil te staan bij de carrière van de overgangers bij Jong DAP en tijd voor een cadeautje ter herinnering en een mooie roos. De overgangers hadden ook een cadeautje voor Jong DAP en voor de leiding. Nog even samen dansen en dan is de avond alweer voorbij. Het gebouw moest natuurlijk nog wel opgeruimd worden, maar met veel mensen is dat zo gebeurd.

Wij kijken terug op een drukke, leuke dag.

 

.

X
X