Op vrijdag 7 juli stond de jaarlijkse DAP-BBQ op het programma. Een gezellige avond als afsluiting van het voorseizoen en om de start van de vakantie te vieren.

Dit jaar was er gekozen voor een iets andere opzet. Vanaf 14.00 uur werden er in het DAP-gebouw al voorbereidingen getroffen voor een heerlijk buffet. In de zaal werden een lange rij tafels klaar gezet om de bakken en schalen op te zetten. Ook werden er groepjes tafels neer gezet om aan te kunnen eten. Borden, bestek en servetten in de DAP-kleuren oranje en blauw ontbraken ook niet op de tafel. Dennis Koldenhof, Mark Jan Halfwerk en Daphne Koldenhof hebben keihard gewerkt om alles in goede banen te leiden.

De bakken werden gevuld met vele lekkernijen; spareribs, sukade in jus, beenham, kippedijen, pulled pork, spek etc. Uiteraard ontbraken de friet en de gehaktballetjes ook niet; altijd feest voor de kids! Heerlijk stokbrood met diverse soorten kruidenboter en een aantal heerlijke salades maakten het feest compleet. Ook voor de vegetariërs waren en lekkere dingen gemaakt. Buiten werden er nog live knoflookchampignons klaar gemaakt.

Leuk detail is dat bij alle gerechten kaartjes stonden met het DAP-logo erop zodat je kon zien wat er in de bak zat.

Het zag er allemaal heerlijk uit en om iets over 6 opende de voorzitter met een korte speech de ‘BBQ’ . Na de speech werd ons door de makers uitgelegd wat er allemaal op tafel stond en daarna was het tijd om te eten. Aangezien het mooi weer was werden er ook buiten de nodige tafels neer gezet om lekker buiten te kunnen eten.

Iedereen liep langs het buffet en de conclusie was dat de borden eigenlijk te klein waren voor al het lekkers wat er was. Gelukkig kon je rustig een 2e rondje doen om toch van alles een beetje te proeven. Heerlijk was het allemaal. Er werd met smaak gegeten en gedronken.

Iedereen was vol lof over het lekkere eten.

Complimenten aan de koks! Zeker voor herhaling vatbaar!

Later op de avond werd er voor het eerst sinds jaren weer een bingo gehouden bij DAP. Een aantal enthousiaste leden hebben dit georganiseerd en alle aanwezigen konden kaartjes kopen om gezellig mee te bingoën. Iedereen deed fanatiek mee om de leuke prijzen (o.a. slagroomtaart, borrelpakket en farmers steakhouse bon) te kunnen winnen. Sponsors bedankt voor het leveren van de leuke prijzen!

Na de bingo was er nog genoeg tijd om gezellig met z’n allen te kletsen, muziek te luisteren en de nodige drankjes te nuttigen. En dat werd dan ook gedaan!

Het was nog lang gezellig bij het DAP-gebouw en pas in de late uurtjes gingen de laatste mensen naar huis.

Wij kijken terug op een gezellige, geslaagde avond en wensen iedereen een hele fijne vakantie.

In de vakanties wordt er op een wat lager pitje nog gerepeteerd op de donderdagavonden. Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom in het DAP-gebouw om gezellig samen te musiceren en te kletsen en wat te drinken.

X
X