Op zaterdag 20 mei is het voor de Jong Dappers weer tijd om op te treden. Tegen 13.00 uur komen alle leden weer aan bij het DAP-gebouw. Tijd om om te kleden in een zaal boven, aangezien er beneden die middag een gezellig feestje wordt gehouden. Tegen half 2 is iedereen klaar om in de auto’s te stappen om richting Nijkerk te gaan rijden.
In Nijkerk wordt de Veluwe Wandeltocht gehouden en de organisatie heeft ons weer gevraagd om, samen met een aantal andere korpsen, de muziek te verzorgen tijdens de intocht. Een tocht van ruim 5 kilometer staat op het programma. Langs de route staat veel publiek wat enthousiast reageert op onze muziek. Het drukste punt in de route is de binnenstad van Nijkerk. Heel veel mensen die lekker genieten op de vele terrasjes en die enthousiast mee klappen. Ook de burgemeester staat op het plein. We worden even stil gezet en de camera’s zijn op ons gericht. Het gaat verder door het centrum van Nijkerk en uiteindelijk komen we bij het station. Nog even een spoor over en 2 keer rechtsaf en we zijn bij de finish.
Nog even een klein stukje doorlopen en dan kunnen we de instrumenten af zetten en neer leggen. De jasjes worden er boven op gelegd, want onze begeleider trakteert ons op friet. Snel de kantine in dus om lekker wat te drinken en friet te eten. De leiding blijft buiten bij de spullen, maar worden ook niet vergeten door onze begeleider. De consumptie en de frietjes worden gebracht en ook zij genieten van deze traktatie.
Nog een klein stukje te gaan terug naar de auto’s en we spelen nog vrolijk door. Snel de spullen inladen in de aanhanger en de auto in om terug te gaan naar het gebouw. Daar brengen we nog een serenade voor de mevrouw die haar 80-ste verjaardag viert in het DAP-gebouw. En wat is ze er blij mee! Als beloning krijgen we weer een consumptie. Na het omkleden kunnen we die halen bij de bar.

Al met al weer een mooie dag met goede optredens

X
X