Het is zaterdag 6 mei en vanaf ongeveer 19.15 uur loopt het DAP-gebouw al weer vol met leden van Showband Jong DAP en de Show- & Marchingband DAP. De uniformen worden weer aan getrokken, het slagwerkinstrumentarium wordt ingeladen. Gezellige drukte dus als voorbereiding voor een bijzonder optreden.

Vandaag gaan de bands een serenade brengen in Wezep. En wel bij 2 bijzondere mensen die het verdienen om eens in het zonnetje te worden gezet. Jan en Gerda Lourens vieren dit jaar allebei hun 50-ste verjaardag en dat vieren zij vandaag. Jan en Gerda zijn al heel lang lid van onze vereniging en hebben ook al heel veel werkzaamheden verricht bij en voor onze club.
Als iemand een serenade verdient zijn zij het wel! En die krijgen ze dan ook. Het mooiste is dat zij zelf niet weten dat wij komen spelen.

Tegen 20.00 uur stapt iedereen in de auto’s en rijden we richting Wezep. Vlak bij het huis van Jan en Gerda verzamelen, halen we de spullen uit de aanhanger en stellen we ons op.
We moeten ons wel een beetje stil houden, want het feestje is in een tent achter in de tuin.

Jong DAP stelt zich als eerste op en marcheert al musicerend tot voor het huis van de hoofdpersonen van vandaag. Inmiddels zijn Jan en Gerda, de familie en een groot deel van de buren ook aan de voorkant van het huis. Bij het zien van Showband Jong DAP barst Gerda gelijk in tranen uit. Van geluk dan wel. Ook Jan is gelijk geroerd. Geweldig om de reactie van deze bijzondere mensen te zien. Er worden een aantal nummers gespeeld en deze worden met luid applaus beloond.

Na een paar nummers komt ineens ook de Show- & Marchingband DAP op marcheren.  Ook nu vloeien er tranen van geluk. De leden van beide bands voegen zich samen tot één band en de serenade wordt vervolgd met het gezamenlijke nummer Bad Medicin, waarin de leden helemaal los gaan en het publiek dus ook. De Show- & Marchingband speelt nog een nummer alleen en daarna is het tijd voor Lang zullen ze leven, gevolgd door een kort praatje en het uitreiken van een enorme bos bloemen namens de vereniging.

Natuurlijk worden er nog een paar nummers gespeeld en dan is het tijd om gezellig samen wat te drinken en te kletsen. Na de drinkpauze worden er, op verzoek, toch nog een paar nummers gespeeld en dan is het echt tijd om te gaan.

Een zeer geslaagde verrassing die zeker is gewaardeerd door Jan en Gerda. Hun reactie bij het opkomen van beide bands is goud waard!

Jan en Gerda, jullie hebben dit echt verdiend!!
Wij hebben het met liefde gedaan en hopen dat jullie nog heel lang binnen onze vereniging actief blijven.

X
X