Koningsdag betekent voor de Dappers optreden! En dat gebeurde dan natuurlijk ook.

’s Ochtends waren de Jong Dappers al vroeg bij het DAP-gebouw om naar Voorthuizen te gaan. De spullen werden ingeladen, de leden zochten hun plekken op in de auto’s van leiding en ouders. Op naar Voorthuizen waar Showband Jong DAP mee zou lopen in het kindercorso. Op het feestterrein was het al weer gezellig druk. Om 10 uur werd het feest geopend en daarna vertrok de optocht. Langs de hele route stond veel publiek wat enthousiast reageerde op ons optreden. Na het optreden was het tijd om nog lekker wat te eten en te drinken op het feestterrein. Vervolgens terug naar Apeldoorn.

Ook de Show- & Marchingband was ’s morgens al bijtijds in het DAP-gebouw om om te kleden en gingen met auto’s richting het centrum van Apeldoorn.
De Show- & Marchingband was present bij de opening van het Koningsdagfeest in Apeldoorn. In het Oranjepark werd de dag officieel geopend met een toespraak en het Wilhemus; gespeeld door de Show- & Marchingband. Nog een paar nummers werden er gespeeld en de klus was weer geklaard.

Tussendoor was er tijd om gezellig samen te eten en even te ontspannen. Om 15.00 uur was iedereen al weer bij het DAP-gebouw voor het volgende optreden. Zowel Showband Jong DAP als de Show- & Marchingband DAP stapten gezellig met z’n allen in één bus om richting Genemuiden te gaan. Daar liepen beide bands mee in een lange optocht door het dorp heen. Vanaf de omkleedlocatie zijn de bands als 1 grote band naar het startpunt van de route gelopen. Daar hebben we ons opgesplitst. De Show- & Marchingband mochten voorop in de optocht. Showband Jong DAP liep ongeveer in het midden. Het was een lange, maar wel hele leuke route met heel veel enthousiast publiek. Beide bands hebben alles gegeven om tot het einde van de tocht te zorgen voor goede muzikale begeleiding. En dat is zeker gelukt! Op het eindpunt van de tocht stond de Show- & Marchingband al te wachten om Showband Jong DAP met luid applaus binnen te halen. Even bijkomen en toen weer als 1 band terug naar de omkleedgelegenheid. Het blijft toch altijd gaaf om zo samen op pad te zijn. Aangezien we lekker doorgelopen hadden waren we eerder dan gepland bij de kleedgelegenheid. Het duurde dus nog even voordat de bus kwam. Geen probleem; gaf ons mooi de tijd om gezellig met z’n allen in de kantine te zitten en heerlijk wat te drinken en te eten. Rond kwart over 8 was de bus er, werden de spullen snel onder in de bus geladen en gingen we op weg naar huis.

Als vereniging kijken wij terug op een drukke, best vermoeiende, maar uiterst geslaagde dag met optredens. Wij hebben zin in de rest van het seizoen!

Organisaties, bedankt voor jullie gastvrijheid.
Publiek, bedankt voor jullie enthousiaste reacties.
Leden, bedankt voor jullie inzet.

X
X