Op zaterdag 22 april was het vanaf 13.00 uur een drukte van belang in het DAP gebouw. Direct was er veel activiteit in en om het gebouw. Uitzetten van de showvelden, steigers opbouwen om de boxen op te kunnen zetten, de apparatuur voor de muziek op de afterparty werd klaar gezet, alle instrumenten werden gepakt. Gezellige drukte dus.

Om 14.00 uur startte de open repetitie. Vanaf dat moment  werd er op ons eigen terrein en op een veld bij ZVV gerepeteerd door Showband Jong DAP en de Show- & Marchingband DAP. Streetband Splash ging binnen aan de slag. Na een korte pauze ging het programma om 15.00 uur verder met een gezamenlijke muziekrepetitie van alle bands op het plein bij het gebouw. Alle afdelingen van DAP gingen samen aan de slag met de nummers die gezamenlijk gespeeld zouden worden in de finale ’s avonds. Om 16.00 uur was het voor de showbands weer tijd om op de showvelden met hun shows aan de slag te gaan. Na een uur hard gewerkt te hebben was het tijd voor het eten. De maaltijd was voorbereid door vrijwilligers van DAP en er werd smakelijk gegeten.
Na de maaltijd moesten er nog even stoelen klaar gezet worden buiten voor het publiek. Vele handen maken licht werk en de stoelen stonden al snel op hun plek.
Daarna was het tijd dat de leden zich allemaal in hun uniform gingen hijsen. En ze hadden er zin in. Al snel was iedereen klaar voor de fotosessie. Even wat mooie foto’s maken die naar de organisaties van onze optredens gestuurd kunnen worden. Naast de nette foto’s voor de organisaties natuurlijk ook even wat pretfoto’s gemaakt,  Altijd leuk!

Vanaf 19.30 uur startte het programma van de presentatieavond. Na een kort openingswoord en de aankondiging mocht Showband Jong DAP als eerste de arena betreden. Vol enthousiasme werd er een geweldige show met leuke muziek neer gezet. Het publiek reageerde enthousiast op hun optreden.
Daarna was het tijd voor de Show- & Marchingband DAP. Zij presenteerden voor het eerst hun volledig nieuwe show Music. De leden gingen er vol voor en hebben een knallende show neer gezet.
Streetband Splash mocht als 3e in het programma het publiek entertainen met gezellige muziek. Met veel plezier speelden zij gezellige nummers.
Daarna was het tijd voor de finale. Op een swingende beat van de drummer van Splash kwamen alle bandleden van DAP in freestyle het veld op. Er werd in gemixte vorm een formatie op het veld gezet waarin 3 gezamenlijke nummers werden gespeeld. Voor de leden gaaf om te doen en voor het publiek zeer gaaf om te horen en zien. En dat zij het konden waarderen bleek uit het meeklappen tijdens de nummers en het applaus.
Na de finale was er nog een korte afsluiting en toen was het tijd voor de afterparty. Gelukkig was die binnen, want het was toch wel echt koud. Al met al een zeer geslaagde dag!

Publiek, bedankt voor jullie enthousiaste reacties (en voor het blijven zitten ondanks de kou).

Alle leden bedankt voor jullie inzet! Op naar een seizoen vol optredens!

X
X