Op vrijdag 7 april was het zover……..het eerste straatoptreden in 2017. Ook het eerste straatoptreden voor onze nieuwe bandleider. Spannend dus!

Showband Jong DAP was gevraagd om de palmpaasoptocht te begeleiden vanaf het Kristal. In het Kristal waren heel veel kinderen druk bezig om hun palmpaasstok te maken, terwijl de leden van Jong DAP zich gingen omkleden. Altijd weer even wennen om het uniform weer netjes aan te trekken. Gelukkig waren de kledingdames present om dit in goede banen te leiden.
Na wat ingespeeld te hebben op de parkeerplaats voor het Kristal gingen we op weg naar supermarkt Coöp. Daar hebben we stilstaand een aantal nummers gespeeld en het winkelend publiek reageerde enthousiast.
Bij de Coöp sloten alle kinderen met hun fleurige palmpaasstokken aan bij Jong DAP. Met Showband Jong DAP voorop liep de hele stoet naar de Karwei.  Nadat er een kort woordje was gesproken door de organisatie mochten alle kinderen de Karwei in om eieren te gaan zoeken. Ook Showband Jong DAP ging de Karwei in om al spelend door alle paden te lopen. Het blijft toch altijd leuk om in zo’n grote zaak binnen te lopen en te spelen. De Jong Dappers hebben ervan genoten!
Vanaf de Karwei zijn we terug gelopen naar het Kristal. Omkleden, opruimen en hop, op naar het DAP-gebouw!
In het DAP-gebouw hebben we eerst met z’n allen gegeten en vervolgens zijn we gaan repeteren.

Zaterdagmiddag 8 april waren we al weer bij het DAP-gebouw. Dit keer om eerst van 13.00 tot 17.00 uur showrepetitie te houden. De hele middag is er hard gewerkt om alle figuren en visuals in de show er nog beter in te krijgen. We zijn goed op weg om op 22 april bij de presentatie avond van DAP onze vernieuwde show te laten zien.
Na zo’n showrepetitie heeft iedereen natuurlijk wel trek. Er moest dus eerst gegeten worden. De uniformdames kunnen ook heel lekker koken. We hebben dus genoten van een heerlijke warme maaltijd.
Weer helemaal opgeladen gingen we los met allerlei spellen. Een parcours wat als team afgelegd moest worden, aan elkaar geknoopt en met een lepel met een paasei erop. Samen werken dus. En dat lukte heel goed. Daarna was het tijd voor vlindertikkertje; tweetallen moesten de rest gaan vangen. Het volgende spel van slootje springen; wel op een alternatieve sloot dan wel te verstaan. Binnen nog een lammetje-doorgeefspel en de avond is afgesloten met lekker samen dansen.

Al met al dus een druk weekend.
Mooi optreden, goede showrepetitie en een gezellige feestavond.

X
X