Op de middag van 19 november vertrokken beide showkorpsen richting Hoevelaken voor een gezamenlijk optreden. Sinterklaas en zijn pieten deden Hoevelaken aan en muziekvereniging DAP was er bij om de Sint muzikaal te onthalen. In tegenstelling tot vorige week in Amersfoort, waar beide korpsen apart te bewonderen waren, presenteerden de korpsen zich in Hoevelaken als gezamenlijk korps.

Nadat Sinterklaas zijn boot had aangemeerd stapte de Sint op zijn paard Amerigo en werden hij en zijn pieten onder muzikale begeleiding van Showband Jong DAP en de Show- & Marchingband naar het centrum van Hoevelaken gebracht. Sinterklaas en zijn pieten stond een warm welkom te wachten. Het centrum van de stad stond vol met kinderen, waar Sinterklaas welkom werd geheten in Hoevelaken. Tot slot werd er nog een keer luidkeels meegezongen met een Sinterklaas medley van DAP.

Dat Sint blij was met de muzikale begeleiding van DAP bleek, toen piet als bedankje een grote bak vol met pepernoten bij de omkleedgelegenheid kwam brengen. Hoevelaken en Sint en piet, bedankt dat wij dit feestje met jullie mee mochten vieren.

 

X
X