Showband Jong DAP vijfde op de jeugdmanifestatie van de Nationale Taptoe in Ahoy

Het is zaterdag 1 oktober, een dag waar lang naar uit is gekeken. Showband Jong DAP neemt deel aan de Jeugdmanifestatie van de Nationale Taptoe in Ahoy.

Lang hebben de Jong DAPpers en het instructieteam naar deze dag toegeleefd. Een heuse autowasactie zorgde ervoor dat de busreis kon worden bekostigd en ze met z’n allen het zomerseizoen met een mooi showoptreden hebben kunnen afsluiten. Voor zeven Jong DAPpers was het wel een heel bijzondere dag. Voor Erik van Essen, Renate Buitenhuis, Tygo Koopman, Kisha Busink, Hielke Brouwer, Douwe Brouwer en Jeremy Kwak was dit het laatste show-optreden bij de jeugd. Zij hebben de leeftijd om uit te vliegen en met een rugzak vol muzikale ervaringen nieuwe uitdagingen aan te gaan. Zes van hen maken de overstap naar de Show- & Marchingband, één van hen gaat een nieuwe uitdaging tegemoet bij Showband Irene uit Ede.

De hele dag hing er een fijne, gemoedelijke sfeer binnen het korps. De busreis was gezellig en er werd veel gelachen. Eenmaal bij Ahoy werd de bus uitgeladen en kregen we door de organisatie onze kleedkamer toegewezen. De leden hebben zich meteen omgekleed, zodat ze om 11:45 uur naar buiten konden voor de warming-up. Na de warming-up werd er nog even tijd gemaakt voor een paar mooie groepsfoto’s van de band, de overgangers en het instructieteam. Daarna gingen alle koppies op scherp en was het showtime!

Backstage het showveld stelde Jong DAP zich op voor haar show. Doordat het achter de schermen erg donker was, werd de spanning meteen goed voelbaar. Het was er stil en de leden zaten, met ieder zo zijn eigen gedachten, voor zich uit te kijken. Jong DAP stond op scherp!

Voor vijftien minuten even geen vrienden van elkaar, maar elkaars rivalen! Het was tijd om te battlen!

 

De organisatie gaf het teken en de deuren die toegang gaven tot het showveld gingen open. De Jong DAPpers betraden het showveld. Na de speakertekst werd het eerste nummer, Geronimo, ingezet. De figuren liepen goed en er werd goed samengewerkt. De dames en heren hebben één van de betere shows van dit seizoen neergezet. Trots stond het instructieteam vooraan het veld te genieten. Het harde werken werd beloond. Het was een top show!

Eenmaal van het veld af was daar dan toch de nodige ontlading. De spanning van het concours, de laatste show van het seizoen en gevoelsmatig al een beetje afscheid nemen van de leden die Jong DAP gaan verlaten. Na een korte nabespreking hebben de leden zich omgekleed en hebben ze fijn met z’n allen op de tribune naar de Nationale Taptoe gekeken. Aan het einde van de middag vertrok de bus, nog zonder uitslag, weer richting Apeldoorn.

Zondag 2 oktober reisden Karin Scholten samen met de dames bandleidsters, Renate Buitenhuis en Kisha Busink, opnieuw af naar Ahoy. Op zondagmiddag 16:45 uur vond namelijk de prijsuitreiking van de jeugdmanifestatie plaats. Met een score van 78.00 punten behaalde Showband Jong DAP de 5e plaats. Dames en heren van Jong DAP, van harte gefeliciteerd met deze topprestatie!

 

X
X