Op zaterdag tien september hebben Showband Jong DAP en Show- & Marchingband DAP mee gedaan aan Taptoe Grootegast.

Om 15:30 uur was het een drukte van belang bij het DAP-gebouw. Alle leden kwamen aan om in de bus te stappen richting Grootegast. Iets later dan gepland reden we weg bij het DAP-gebouw. Gelukkig zat het mee op de weg en waren we mooi op tijd in Grootegast. Tegen 17:30 uur kwamen we aan bij ’t Hoge Heem waar we ons konden omkleden. In het bejaardenhuis kregen we een prachtige zaal tot onze beschikking.

Tegen 18.00 uur was iedereen omgekleed en kon er buiten ingespeeld worden. Dat werd door beide bands gezamenlijk gedaan. Om 18.15 uur was het tijd voor de streetparade door Grootegast. De bands liepen een eigen route om uiteindelijk weer bij het taptoe terrein terug te komen.

Om 19.00 uur was het tijd voor de presentatie van de deelnemende korpsen. Alle korpsen moesten het taptoe terrein af en werden geïntroduceerd bij het publiek.

Jong DAP was als tweede aan de beurt en zette een geweldige show neer. Ondanks het wat kleinere veld werden de showfiguren prima uitgevoerd. Ook muzikaal liep het goed. De energie spatte eraf. Het publiek genoot zichtbaar van de show en de muziek.

Als laatste in het programma was de Show- & Marchingband aan de beurt. Voor hen was het de laatste keer dat ze de show ‘Your Song’ toonden aan het publiek. En wat hebben ze er een feest van gemaakt! Geweldig! Vol power en enthousiasme werd een prachtige show gepresenteerd aan het publiek. Aan de reacties kon je ook horen dat het publiek het ook gaaf vond. Aan het eind van de show werden voor de laatste keer de borden met de artiesten van het veld af gereden.

Direct daarna moest de Show- & Marchingband ook weer het veld op om, samen met Showband Jong DAP, de muziek te verzorgen waarop alle deelnemers zich op het veld verzamelden voor de Finale.

Als eerste werd het koraal ‘Blijf bij mij Heer’ gespeeld door alle bands, onder leiding van Renate Buitenhuis (de bandleidster van Jong DAP).

Daarna was het tijd voor het taptoe-signaal door Christiaan Kortes (trompettist van Jong DAP). Hij heeft het supergoed gedaan. We zijn dan ook echt trots op hem!

De finale werd afgesloten met het ‘Wilhelmus’ gespeeld door alle bands, wederom onder leiding van Renate Buitenhuis.

Na de afmars van alle korpsen was de taptoe dan echt voorbij.

Terug naar de kleedruimte om om te kleden en daarna was het wachten op de bus.  In de bus was het natuurlijk feesten geblazen!

Al met al een mooie dag om op terug te kijken. Geweldige optredens van beide bands én een schitterende finale met veel inbreng vanuit DAP. .

X
X