Splash naar blaaskapellenfestival Den Helder

Met 12 man (en vrouw) vertrokken we op zondag 26 juni al vroeg (8.00 uur!) richting het noorden, om via de Afsluitdijk naar Den Helder te rijden. Daar mocht Splash samen met nog acht andere ‘blaaskapellen’ op verschillende pleintjes in Den Helder spelen als onderdeel van het Blaaskapellenfestival.

Op het terrein van de oude Rijkswerf Willemsoord werden we hartelijk ontvangen door twee gastvrouwen, die ons de hele dag de weg zouden wijzen in het centrum van Den Helder.

We merkten al snel dat we de eerste dag van het échte Blaaskapellenfestival hadden gemist: vijf kapellen hadden de zaterdag ook al met elkaar opgetreden en gezamenlijk overnacht in een sporthal. We werden door de andere muzikanten vrolijk onthaald: ze wilden gelijk onze muziek horen. Even ‘inspelen’ dus met La Bamba en Barbara Ann.

We hebben drie keer een halfuur opgetreden op verschillende locaties in de Helderse straten en op de Rijkswerf. Over het algemeen werd er enthousiast meegedaan met onze muziek. De diverse herkenbare nummers als ‘Radar Love’, ‘I’ve got the Music in me’ en ‘Walking on Sunshine’ kwamen er lekker uit.

Voor Brandon was dit het eerste optreden met Splash en we kunnen zeggen dat hij een welkome versterking is van de percussie.

De afsluiting van de middag vond plaats aan het einde van de winkelstraat, waar alle blaaskapellen samen kwamen en nog een aantal muziekstukken gezamenlijk speelden. Toch wel jammer, dat Splash een wat afwijkend repertoire heeft, zodat meespelen niet vanzelf ging. Volgend jaar toch maar wat bladmuziek hiervan opvragen, want samen met andere ‘kapellen’ muziek maken is nog steeds kicken!

De Knorhanen, organisatoren van dit blaaskapellenfestival, vinden dat we volgend jaar toch maar het hele weekend langs moeten komen, zodat we optimaal kunnen genieten van het samen muziek maken en alle gezelligheid daar omheen.

We moesten natuurlijk op de terugweg nog wel even voor de inwendige mens zorgen. Dat ook Splash een onderdeel van DAP is, blijkt wel uit het feit dat we bij de McDonald’s langs zijn gegaan om een hapje te eten.

We kunnen terugkijken op een zon-overgoten gezellige dag in Den Helder

Wij zeggen dan ook graag: tot volgend jaar Knorhanen!

X
X