Na lang wachten was het 18 juni 2016 eindelijk zo ver: de Open Dutch Showcorps Championships 2016 in Assen. Één van de hoogtepunten van het jaar voor zo wel Jong DAP als de Show- en Marchingband.

 

Voor Jong DAP was het extra spannend dit jaar. Met een hele nieuwe show en het muzikale niveau wat omhoog werd getrokken, hadden ze een enorme uitdaging, die ze gezamenlijk met beide handen aangrepen. Na elke week hard gerepeteerd te hebben was ODSC daar toch echt en gingen ze er vol vertrouwen naar toe. Vol spanning en vrolijkheid zaten ze die ochtend in de bus op weg naar Assen. Vanaf toen ging het snel, want voor ze het wisten stonden ze daar op het veld. Daar zetten ze een mooie show neer waar zij zeker trots op mogen zijn. Na een tijdje met veel plezier naar de basisklasse gekeken te hebben, kwam dan eindelijk de uitslag. Met 82,46 punten bemachtigden zij de derde plek. Met maar zeshonderdste verschil met de tweede plaats konden ze hier uitermate trots op zijn. Die middag hebben ze nog de pleintjesparade gelopen in het centrum van Assen. Dit viel helaas een beetje in het water door de hevige plensbuien die ze over zich heen kregen, maar dat mocht de sfeer niet verpesten. Ze hebben een mooie dag gehad, wat ze ook lieten merken!

Ook de Show- en Marchingband was van de partij. Dit seizoen was het spannend. Ze moesten het met een kleine groep van 16 mensen doen. Ze hebben flink doorgewerkt aan zowel de muziek als de show. Tot twee dagen voor Assen zijn ze nog bezig geweest met alles tot in de puntjes netjes af te werken. Met goede support van Jong DAP zette de Show- en Marchingband een hele sterke en strakke show neer. Vol emotie kwamen de leden dan ook het veld af. Ze hadden het gedaan! Een gevoel van trots overheerste. Na een lange tijd, waarin ze de andere korpsen bekeken, kwam ook voor hen de uitslag. 80,19 punten waarmee ze de zevende plek bemachtigden. Ondanks dat iedereen vond dat ze hoger hadden verdiend, maakten ze er nog een leuke dag van! Samen met Jong DAP hebben ze er in de bus nog een leuk feest van kunnen maken. Een leuk einde van een gezellige dag samen.

X
X