De hele week werden de weersvoorspellingen in de gaten gehouden. Zou het echt de koudste Koningsdag ooit worden? Ondanks dat de voorspellingen verre van gunstig bleken uit te pakken, is de hoeveelheid neerslag gelukkig erg beperkt gebleven.

De Show- &Marchingband was zoals afgelopen jaren aanwezig bij de opening van Koningsdag in Apeldoorn. In het Oranjepark speelden zij een aantal nummers, waarna de vlaggen werden gehesen tijdens het Wilhelmus, gespeeld door de Show- &Marchingband, en ondersteund door het mannenkoor Bel Canto.

In de middag reisde de Show- &Marchingband DAP af naar Voorthuizen, waar Jong DAP in de ochtend al mee gelopen had in de optocht. In de middag werd de show gepresenteerd aan het publiek, al viel het aantal wat tegen door de mindere weersvoorspelling. Samen met Jong DAP en Excelsior Renkum was er een mini Taptoe georganiseerd. Na een uurtje vrij af om te eten was het tijd voor de avond optocht. Ook hier was de neerslag beperkt tot een enkel buitje.

Al met al een drukke dag, maar gelukkig waren de weergoden ons over het algemeen goed gezind.

X
X